בדיקת לחץ דם בעת חרדה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/12/2018 | 08:11 | מאת: אבי

שלום לד"ר, רצתי לשאול אני בן 21 והתבקשתי מהרופא לבדוק לחץ דם בבית, יש לי מכשיר חשמלי למדידה, עכשיו כל פעם שאני מודד אני נכנס ללחץ והדופק שלי עולה, ואני חושב שזה משפיעה על הלחץ דם שלי כי התוצאות הם 150/88 או 143/88 בערך, אבל אם אני נשכב אז אני מצליח להירגע לגמרי הדופק שלי חוזר להיות רגיל ואז התוצאות הם 126/77 ואילו יורדות ל120 השאלה מה להגיד לרופא על התוצאות כי אני לא יודע אם זה בסדר שבדקתי השכיבה אבל שאני מתיישב ובודק אני ישר נלחץ אודה לתשובתך

לחץ הדם מושפע ממנח גוף ויש חשיבות לאופן המדידה. ערכי החיוס (מוגבר, תקין) הם בישיבה. ממליצה לך לבצע בדיקת הולטר לחץ דם של 24 שעות.

מנהלי פורום נפרולוגיה