אי ספיקת כליות חלקית וספורט

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/12/2018 | 15:26 | מאת: נועה

שלום רב. אני סובלת מאי ספיקת כליות חלקית בעקבות פגיעה כלייתית של כימותרפיה שניתנה לי כנערה. מאז היו שתי הריונות ולידות אשר החמירו מעט את המצב ( לידה אחרונה לפני 6 שנים), אך מאז התייצב על קריאטנין 1.4-1.3 וחלבון בשתן 400-600. לפני כ5 חודשים התחלתי אימוני ריצה והיום רצה מרחק של 6.5 ק"מ פעמיים בשבוע עם תכנון לעלות עוד את המרחק בהדרגה. בבדיקות הדם האחרונות הייתה קפיצה משמעותית בכמות החלבון בשתן 1100. קריאטנין ללא שינוי. האם יש קשר בין הריצה להחמרה במצב? האם בכלל מומלץ שאעסוק בספורט שכזה? תודה מראש על התשובה

פעילות גופנית בעצימות גבוהה יכולה להחמיר פרוטאינוריה. זה מכונה exercise induced proteinuria. אם כימות החלבון בשתן בוצע ב24 שעות שלאחר פעילות גופנית בהחלט יכול להיות קשר. מומלץ לחזור על האיסוף/יחס לאחר מנוחה של לפחות 48-24 שעות. התופעה נחשבת "שפירה", ויכולה לחלוף עם שיפור הכושר הגופני. פעילות גופנית היא חלק מאורח חיים בריא. לא ממליצה לך להפסיקה אלא "לא להפריז" (לא להתאמן למרתון למשל), להוריד עצימות/לפתח כושר ורק אז להעלות עצימות ולהיות במעקב .בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה