שאלה בנושא דם בשתן כהה מאד.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/12/2018 | 21:29 | מאת: בלומית

שלום רב יש לי בן בן 18.5 התגייס לפני שבוע. בבדיקות לפני גיוס התגלה דם בשתן לכן איננו קרבי. סובל מ microhmaturia. השבוע בגיוס קיבל זריקות שמתגייסים מקבלים ובבוקר יצא שתן כהה מאד עד צבע שחור. מה עלינו לעשות? האם יש קשר בין החיסונים שקמקבלים בצבא לבין השתן השחור? או שזה המשך הענין עם הדם בשתן אשמח לעזרה מה עלינו לעשות. לבקש הפנייה למיון . בינתיים יש שפור בשתן חוזר להיות רגיל. אין כאבים. תודה רבה.

במטופלים עם מיקרוהמטוריה יתכנו אירועים של "מאקרוהמטוריה" כלומר דם הנראה בשתן בעין (ולא רק במיקרוסקופ). זה יכול להיות חלק ממחלת הכליות הגורמת למיקרוהמטוריה או מסיבות אחרות. גורמים שונים יכולים לגרום לאירועים של מאקרוהמטוריה בחולים עם מיקרוהמטוריה, המופיעה לעיתים רבות סביב מחלת חום. יתכן שהחיסון גרם לכך. לעיתים, אם מלווה בכאבים, נובע מאבנים בדרכי השתן (אם כי את מציינת שלא היו כאבים). בכל מקרה כעת צבע השתן חזר לתקין ולכן איני רואה סיבה לפנות למיון. כדאי שיפנה למרפאה שם יפנו אותו לבדיקות דם ושתן, וכן לבדיקת אולטרסאונד כליות. עם הבדיקות יש להגיע להערכת נפרולוג ואורולוג צבאי. עליו להביא איתו את כל הבירור שעבר בעבר (אין מעבר ישיר של מידע בין המערכת האזרחית של קופת חולים למערכת הצבאית אלא אם הגיש את כל המסמכים קודם לכן לעדכון תיקו הרפואי)

מנהלי פורום נפרולוגיה