שאלה בנושא ערכים של ל"ד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/12/2018 | 18:44 | מאת: חיים 62

שלום אני מושתל כליה 14 שנה. הל"ד שלי היה שנים בין הערכים 130,140 ל - 80,90 . בשבועות האחרונים הערכים השתנו מסיבה לא ברורה ועברו ל 160,170 ל - 40,50. אני מבין שזה נחשב לל"ד גבוה שדורש טיפול נוסף לנורבסק שאני לוקח קבוע. אודה אם אפשר לקבל הסבר על משמעות "המרחק" הרב שבין הערך הסיסטולי לדיאסטולי במדידת ל"ד , ובמקרה שלי מה הפרוש של ירידת הערך הדיאסטולי ל סביבות 40. תודה רבה

עם השנים ה- pulse pressure שמבטא את ה"מרחק" בין לחץ הדם הדיאסטולי לסיסטולי אכן גדל. זה נובע מקשיחות של העורקים שמתרחשת עם העליה בגיל, מה שמשפיע על זרימת הדם בעורקים המרכזיים. בדרך כלל השינוי הינו הדרגתי ולא חד. האמנם לפני מספר שבועות לחץ הדם הדיאסטולי היה 80 וכעת צנח ל- 40? או שה- 80 מבטא מדידות לפני זמן רב? אם מדובר בשינוי חד, תפנה להעררכה אצל הרופא המטפל. בנוגע לעליית לחץ הדם הסיסטולי - גורמים רבים יכולים לגרום לעליה. בין היתר צריכת נתרן עודפת (מטופלים עם אי ספיקת כליות רגישים לכך באופן מיוחד), ירידה בתפקוד הכליה המושתלת או הצרות בעורק הכליה, עליה ברמת ציקלוספורין/פרוגרף שאתה מקבל למניעת דחיה ועוד ועוד. הערכים הללו אכן דורשים טיפול אם כי יהיה קושי בטיפול מחשש להורדת הלחץ הדיאסטולי בצורה מוגזמת. כדאי שתפנה לנפרולוג המטפל להמשך בירור וטיפול.

מנהלי פורום נפרולוגיה