פענוח תוצאות אולטרסאונד בטן תחתונה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/11/2018 | 07:31 | מאת: מטופל

התוצאות הם כך : סיבת הפניה : בירור. הכליות בממדים ובמנח תקינים. היחס בין הקליפה והסינוס שמור. הכליה הימנית קטנה בקוטר אורכי 5.8 ס"מ, סימני איבוד חלקי של הפרנכימה. הכליה השמאלית בקוטר אורכי 10.5 ס"מ, הרחבה קלה של מערכת מאספת תוך כלייתית. אין עדות להסתיידות פתולוגיות. כיס השתן ללא פתולוגיה גסה, הודגם במילוי חלקי. לאחר התרוקנות: נמדדה שארית שתן קטנה של 1 סמ"ק. אודה על פענוח של תוצאות האולטרסאונד ועל מה הן מעידות ? יש לציין שהבדיקה בוצעה בלחיצות חזקות עם מכשיר האולטרסאונד עד כאב.

האולטרסאונד מדגים שלמעשה יש לך כליה אחת קטנה וככל הנראה לא מתפקדת (ימין) שנים רבות וכליה שמאלית מתפקדת. יש גודש קל במערכת המאספת משמאל, מה שיכול להיות חלק ממום מולד. האם סבלת מרפלוקס בילדות? זיהומים חוזרים בדרכי השתן? לא ברורה לי הסיבה לביצוע האולטרסאונד והאם מדובר בממצאים חדשי או ישנים. אם ישנים, יש צורך במעקב נפרולוגי. אם הממצאים חדשים, כדאי גם לעבור הערכת אורולוג.

מנהלי פורום נפרולוגיה