חלבון גבוה בשתן 300 מג אשמח להמלצות להורדת החלבון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/11/2018 | 16:24 | מאת: אורית

שלום רב, בבדיקת השתן שערכתי התוצאות היו 300 מג. אשמח להמלצות להורדת החלבון, ממה להימנע באכילה וחוות דעת כללית על הנושא. תודה

ראשית מחלות הרקע וטיפול תרופתי אם קיים חשובים. האם יש יתר לחץ דם? סוכרת? השמנה?.האם יש אי ספיקת כליות? האם ידוע על חלבון בשתן מהעבר? לא ברור לי מה הבדיקה שבה אובחן החלבון הגבוה. האם באיסוף שתן 24 שעות או בסטיק שתן. אם בסטיק שתן הרי שיש לבצע איסוף שתן 24 שעות לחלבון ו קראטינין , לשלוח משקע שתן (שתן למיקרוסקופ) , בדיקות דם שיכללו תיפקודי כליה, אלבומין, פרופיל שומנים יחד עם תיפקודי כבד , תיפקודי בלוטת התריס, ספירת דם. עם התוצאות להגיע לנפרולוג. אמצעים כללים לשפר פרוטאינןריה הם לאכול דיאטה דלת מלח, לאזן לחץ דם, להוריד במשקל אם BMI מעל 25, לאזן היטב סוכרת אם יש לשקול טיפול תרופתי במעכבי מערכת הרנין אנגיוטנסין. שאר ברור לפי תוצאות הבדיקה. דיאטה דלת חלבון מומלצת רק באי ספיקת כליות משמעותית . דיאטה הדלה בחלבון מין החי יתכן ויש לה אפקט מטיב על הכליה .

מנהלי פורום נפרולוגיה