UREA\CREATININE RATIO

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/11/2018 | 11:32 | מאת: לרה

שלום רב. מאובחנת עם היפרפילטרציה כלייתית. ביצעתי אתמול איסוף שתן ונפח השתן היה רק 1000 מ"ל (עדיין אין תשובות לאיסוף). במקביל ביצעתי בדיקות דם ואלו התוצאות: UREA 27 (טווח ערכים בין 17-43). CREATININE 0.63 (טווח ערכים בין 0.51-0.95). UREA\CREATININE RATIO 42.9 (טווח ערכים בין 12-20). ממה שקראתי באינטרנט התוצאה האחרונה מדאיגה מאוד. אשמח לדעת מה עלולה להיות משמעותה וכיצד לפעול.

היחס הוא חסר משמעות כששתי הבדיקות הן תקינות בדם. רמת אוריאה שעולה באופן לא פרופורציונאלי לזו של קראטינין, באדם שפתח אי ספיקת כליות חדה, יכולה להצביע על ירידה בנפח הדם כגורם לאי ספיקת הכליות.

מנהלי פורום נפרולוגיה