שאלה בנושא אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/11/2018 | 09:50 | מאת: God

שלום רב, שאלה... אם האולסטסאונד כליות לא נמצאו ממצאים. אלא רק חלבון גבוה בשתן אין חשש לסרטן הכיליה? האם חלבון בשתן בלי שום ממצא נוסף עלול להצביע על סרטן? לחוצה מאוד

סרטן כליה מתגלה בהדמיה. כפי שכבר רשמתי לך אם אין גוש סולידי בכליה או ציסטה מורכבת חשודה אין חשד לממאירות. גידולים שונים יכולים לפגוע בכליה במנגנונים שונים כמו גידול המפריש חלבון מסוים עשוי לשקוע בכליה ולגרום לפגיעה ביחידה ממסננת של הכליה (הגלומרולי) ובכך להופעת חלבון בשתן. החלבון המסוים עצמו עשוי להגיע לשתן ולהיות חלק מהחלבון המופרש. מנגנון אחר של פגיעה הכלייתית יכול להיות חלק מתסמונת פארא-נאופלסטית - נובעת מנוכחות הסרטן בגוף ומתווכת על ידי גורמים המופרשים מתאי הגידול/מערכת החיסון בתגובה לגידול.

02/11/2018 | 10:52 | מאת: God

תודה על תשובתך... בבדיקתflc יצא שבט למבדה קצת 70 . נשלחתי לביופסיית כילייה לבדוק עמילואידוזיס. נמצא בשתן גם בנס גונס מסוג למבדה... אני מבינה שיש סיכוי טוב לעמילואידוסיז(למרות שבמח עצם לא נמצא). אך מה עוד בודקים בביופסיה? אילו סוגי מחלות נבדקות? תודה

ממליצה לך לקרוא שוב בעיון את תשובת דר קלוק-בן בסט אליך מה 31.10.

מנהלי פורום נפרולוגיה