תשובת סיטי כליות !!!?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/10/2018 | 20:55 | מאת: רואן

שלום מ4 חודשים ואני מרגישה כאב בבטן עליונה והרגשת דופק חזק חזק ותזוזות והתכווציות בבטן ביצעתי אולטרסאונד בטן עליונה היה חדש לאבן בכךיה שמלית שלחו אותי לסיטי כליות הכליות במבנה וגודל תקין הממצא היחיד שהיה עכירות שומן פריטוניאלי מה זה אומר והמליצו לעבור סיטי עם ח.נ

לכולנו יש שומן העוטף את אברי הבטן . עכירות שומן היא מינוח רנטגני המתאר את מראה השומן בבדיקת הדמיה (סי טי במקרה שלך). עכירות שמן אינה תקינה ויכולה להעיד על תהליך דלקתי באיבר סמוך או בשומן עצמו. מהתשובה שנתת לא ברור היכן בדיוק נמצאת העכירות (בסמוך לאיזה איבר) . בהצלחה עם המשך הברור.

19/10/2018 | 16:14 | מאת: רואן

שלוםרופא בתשובת הסיטי לא רשמו באיזה איבר המליצו לעבור עוד סיטי חם ח.נ להשלמת בירור אני אשלח לך תמונה בתשובה אולי תבעני באיזי איסר מדובר

19/10/2018 | 16:19 | מאת: רואן

מעבר חזה בטן תקין טחולכבד לבלב האדרנלים בגדר תקין כליות במבנה וגודל תקין אין עדות לבלוטות מוגדלות כלי הדםהגדולים ללא ממצא פתולוגי משמעותי מעי ברוחב תקין, קיים תוכן רב בקולון רושם לעכירות שומן הפריטוניאלי שלפוחית השתן מכווצת רחם ושחלות בגודל תקין להשלמץ בירור לעבור עוד סעטי חומר ניגוד

לא יכולה לראות קבצים מצורפים וגם אני רנטגנולוגית (מומחית לפענוח תצלומי הדמיה רפואית, שהיא התמחות בפני עצמה) .

אכן לא בהיר איפה העכירות. ממליצה להמשיך עם הברור שהומלץ. בהצלחה

27/10/2018 | 12:34 | מאת: רואן

בוקר טוב רופא לפי מה שספרצי לך על המצב שלי את הסיטי אני עוברת ב5/11 אני מרגישה לחץ בבטן ובחזה כשאני יושנת על הבטן אני מרגישה כמו כדור גומי שעולה ויורד לי בבטן צחושה מוזרה ממש מפחדת רופא משפחה טוען שאין לי כאבים אז זה משהו לא חריג ולא מסכים לתת לי הפנייה למיון מה זה יכול להיות עכירות שומםן פריטוניאלי זה יכול להיות גוש או משהו בחלל הפריטאניום

כפי שד"ר סוטנדורף הסבירה, עכירות השומן יכולה להעיד על תהליך דלקתי. סיטי עם חומר ניגוד יוכל לעזור להבהיר את הממצא. בהצלחה.

27/10/2018 | 19:46 | מאת: רואן

תודה לך רופא זה יכול להיות בעיות גנגולוקית או לא קשור גם בתשובה סיטי רשום רחם ושחלות בגודל תקין אז לא מדובר בבעיה באיברי נשים לפי מה שקרתי בנט שדלקת צפק אחד הגןרמים זה האיברים הנשים

מנהלי פורום נפרולוגיה