ירידה בחלבון טוטאל בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/10/2018 | 20:09 | מאת: נחמן

שלום רב! אני בן 56,חולה אנקילוזינג ספונדילייטיס. יש לי גם סוכרת שמטפלת ע''י הכדורים. בבדיקות שגרתיות היה לי 6.47 פרוטאין טוטאל(הערך התחתון התקין הוא 6.6). אני מבין שהסטייה לא גדולה.אך בכל זאת,רציתי לשאול,האם הדבר קשור לכליות. בעבר תמיד היה לי פרוטאין מעל 7.5.אני אוכל דגים,בשר,ביצים ,עוף ודיברי חלב.אני לא יורד במשקל. רמת האלבומין שלי 4.09.אלקטרופורזה תקינה,תפקודי כליות תקינים. מה עלול לגרום לירידה בפרוטאין טוטאל? במקביל לירידה בפרוטאין יש לי ירידה קלה בסידן-8.47(הגבול התחתון הוא 8.5).יש לי כאבים ברגליים ועמוד השדרה ובצילום האגן לאחרונה יש סימנים לבריחת סידן קלה. האם הממצאים הללו דורשים בירור? תודה. נחמן

ירידה ברמת החלבון הכללי שאינה משנית לירידה באלבומין נובעת לרוב מירידה בכמות הגלובולינים, מרכיבים של מערכת החיסון. הירידה יכולה להיות משנית לטיפולים באנקילוזיס ספונדיליטיס. בכל מקרה לא נראה שמדובר במקור כלייתי לבעיה על פי הנתונים שמסרת. כגאי לפנות לרופא המשפחה וגם לרופא הראומטולוג המטפל בך להתייעץ בנוגע לכאבים מהם אתה סובל.

מנהלי פורום נפרולוגיה