מעבר מלחץ דם גבוה ללחץ דם נמוך וחולשה.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/09/2018 | 17:32 | מאת: דורית

שלום, אני בת 69, סובלת כ 10 שנים מלחץ דם גבוה ומטופלת באטקנד 8מג וקרדחיוק 1.25 מג. בשבועות האחרונים לחץ הדם שלי ירד לסביבות 100/70 ואני סובלת מחולשה ועייפות. רופא המשפחה לא נותן לי תשובה ברורה בקשר להמשך הטיפול בתרופות להורדת לחץ דם. ממה נובע השינוי בלחץ הדם? האם ניתן להפסיק את הטיפול בתרופות להורדת לחץ דם?תודה, דורית.

ירידה בלחץ הדם יכולה לנבוע מסיבות "טובות" כגון ירידה במשקל, הקפדה על תזונה דלת נתרן וכו', מסיבות כגון התייבשות, שינויים במזג האויר (יש אנשים הרגישים לכך מאוד) או בעת שינוי בתפקוד הלב / כליות וכו'. לחץ דם נמוך הגורם לסחרחורות עלול לגרום לנפילה ולכן אינו רצוי ואף מסוכן. כדאי ללכת לבדיקת רופא ולשקילת בדיקות דם במידה ולא בוצעו לאחרונה. לכן כדאי להפחית בהדרגה את הטיפול ללחץ דם. הייתי ממליצה להפחית את מינון האטקנד לחצי כדור בשלב ראשון. עם זאת, איני מכירה אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך ולכן מאוד חשוב לעשות זאת בשיתוף הרופא המטפל, לוודא שאין סיבה נוספת לטיפול בתרופה ושההפסקה אינה מסכנת אותך. תרגישי טוב.

מנהלי פורום נפרולוגיה