מתי לקבל החלטה על חיפוש תורם כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/09/2018 | 15:44 | מאת: בן 46

מצבי מידרדר כבר 30 שנה לשמחתי... בשנתיים האחרונות הקריטנין חצה את ה5, לחץ דם תקין. בגלל אנמיה התחלתי טיפול ברקורמון בשנה האחרונה. כרגע מתפקד רגיל, מרגיש טוב, אבל מידי פעם מרגיש חוסר באנרגיה, מתי נקודת ההחלטה האופטימלית על חיפוש תורם והשתלה?

כדאי לך כבר כעת לברר אם יש תורם בקרבתך. אם יש הדרך עד תרומה היא לא קצרה ומחייבת ברור מקיף לך ולתורם לראות שאתה מתאים לקבל, שהתורם בריא מספיק כדי לתרום ושאתם מתאימים. במקביל אתה חייב להיות במעקב של נפרולוג וכדאי שתעבור הדרכה פרה-דיאליטית : תשמע על 2 שיטות הדיאליזה הקיימות. קח בחשבון כי יתכן ורק אחרי התחלת דיאליזה תשלים את הברור או ימצא התורם. מי שאין לו תורם יכול לאחר התחלת דיאליזה והשלמת ברור להירשם ברשימת המועמדים להשתלה של מרכז ההשתלות הארצי למשל.

מנהלי פורום נפרולוגיה