בירור דם בשתן לבקשת האורולוג

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/09/2018 | 19:46 | מאת: בן 19

שלום אני בן 19 ובערך לפני כמה חודשים יום אחד היה לי בשתן דם (כנראה מאכילת ושתיית דברים אדומים) לא ביררתי את זה לאחר חודשים היה לי עוד פעם דם כהה אבל הוא לא הסתיים בפעם אחת אלה עוד היה עוד 3 פעמים עד שהוא עבר באותו יום פניתי לאורולוג בגלל טיפות בסיום מתן שתן והיו לו בדיקות שתן תקינות למעט 15 קוטונים שנעלמו בבדיקה לאחר מכן היה לו גם 2 בדיקות אולטרסאונד שבראשונה הייתה ציסטה 1 קוטר כלייה שמאלית שנעלמה בבדיקה השנייה והוא הפנה אותי למומחית כליות וכתב : דיווח על שתן אדום ללא ממצא כללי בשתן האם יש חשש לתהליך גלומולרי או יתכן אבן? בעיות ידועות cvrnoma temporal lobe אשמח לחוות דעתך תודה מראש

אתה מדווח על מספר אירועים של שתן בצבע אדום. ללא תסמינים נלווים של צריבה במתן שתן, כאבים.. לפי מה שתארת מעולם לא נראו כדוריות דם אדומות במשקע שתן. ממצא לא עקבי של ציסטה בבדיקת אולטרסאונד (פיענוח תלוי מבצע) . הסיבה הכי שכיחה לשתן בצבע אדום היא מקרוהמטוריה (זאת אומרת נוכחות דם בשתן). סיבות לשתן בצבע אדום שאינן משיניות לדמם נדירות בהרבה. הן יכולות להיות על רקע טיפל תרופתי , מזון ( צריכת סלק או חומרי צבע במזון מתועש – נדיר אך תואר), או מחלות שגורמות בהכרח לעוד תסמינים עקבלפירוק של שריר, פירוק כדוריות דם אדומות או מחלה תורשתית נדירה בשם פורפיריה סירוגית חריפה. ניתן לחלק את הסיבות לדימום מדרכי השתן לשתי קבוצות: 1. דימום מדרכי השתן כתוצאה מאבן/גידול/ציסטה/זיהום – (אילו אינן סבירות לאור גילך, הUS והתסמינים) או 2. דימום כלייתי משנית לפגיעה במסננת של הכליה (הגלומרולי). מחלה כלייתית שכיחה יחסית הגורמת לאירועים חוזרים של מקרוהמטוריה היא IGA NEPHROPATHY. בדרך כלל ההמטוריה מתפתחת יום-יומיים לאחר זיהום בדרכי הנשימה העליונות וחולפת מעצמה (אחרי מספר ימים). בבדיקות שתן הנעשות בין האירועים הללו לעיתים השתן הוא ללא ממצא, אך לעיתים ניתן לראות המטוריה מיקרוסקופית (סמויה), נוכחות חלבון בשתן . הפנייתך לנפרולוג היא נכונה. מציעה שתגיע עם מידע על מחלות כליה במשפחה . ממליצה גם לשקול ביצוע סי טי פרוטוקול אבנים להבהיר את נוכחות הציסטה. בהצלחה

16/09/2018 | 12:53 | מאת: סמוי

תודה רבה לך על התשובה הייתי אצל מומחית כליות שכתבה בכל הבדיקות משנת 2014 אין ממצאים בשתן לא של גושים ולא אבנים תפקוד כיליתי תקין לדעתי אין פה מה לברר אין לבחור שום בעיה כלילית אין כדוריות אדומות היא אמרה שזה כתוצאה מחוסר וכנראה שאכלתי סלק בפעם הראשונה עכשיו אני חוזר עם התשובה לאורולוג

בהצלחה בפעם הבאה (אם תהייה פעם באה) מציעה לך לגשת מייד לבצע בדיקת משקע שתן (שתן למיקרוסקופ)

מנהלי פורום נפרולוגיה