טיול מושתל כליה - טרק באפרקיה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/08/2018 | 15:26 | מאת: איתי ו.

היי, אני מושתל כליה בדצמבר 2015. אני מעוניין לעשות טיול טרק של 7-8 באפריקה במאמץ מתמשך טיפוס הר קלימונג'רו, האם מותר לי במצבי, האם מותר לי לקחת כדורים למחלת גבהים? תודה רבה.

כמובן שרופא ההשתלות שלך, המכיר אותך היטב כולל את מחלות הרקע שלך, מצבך הלבבי, הזיהומים שהיו (או לא היו) לאחר השתלה והתרופות שאתה לוקח, הוא המוסמך היחיד לענות על שאלה זו. לכאורה אם אתה בריא, ללא מחלת לב, לחץ הדם מאוזן, ללא אירועים חריגים מאז ההשתלה ותפקוד כלייתי תקין, נראה שתוכל לבצע את הטרק. כמובן שיהיה עליך להצטייד בשלל תרופות למצבים שונים (למשל סוגי אנטיביוטיקות). בנוגע לדיאמוקס הנלקח כנגד מחלת גבהים - אין הוריית נגד לנטילת התרופה כל עוד התפקוד הכלייתי תקין אם כי לי באופן אישי אין ניסיון עם התרופה במושתלי כליה. במטופלים עם מחלת כליות כרונית אנחנו מנסים להמנע משימוש בה אלא אם מוכרחים. חשוב לשים לב שיש אינטראקציה בין התרופה לציקלוספורין - יכולה להשפיע על רמת התרופה!

מנהלי פורום נפרולוגיה