בדיקות שתן לא תקינות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

07/08/2018 | 14:10 | מאת: ki

שלום, בת 36 עם תחושה לא נעימה בשתן בדיקות דם לתפקודי כליות וכבד תקינים ובדיקות שתן כולל תרבית תקינים מלבד פרוטאין בשתן -70 grav u גבוה מ1.030 אשמח להבין מה המשמעות וגם,האם זה יכול להגרם משתן מרוכז( היה ממש מעט שתן בזמן הבדיקה) או מתוספי תזונה מרובים שנלקחו בחודש האחרון.. תודה

הבדיקות שאת מציינת הן מה שאנו מכנים "סטיק" שתן. ככל הנראה נלקח לאחר צום של לילה והשתן מרוכז. העובדה שהכליה שלך יודעת לרכז שתן היא דבר טוב. חלבון בסטיק שתן הוא לא מדוייק. מושפע בין היתר מריכוז השתן . ניתן לבקש מהרופא המטפל להפנות אותך לבצע בדיקת שתן שמאפשרת כימות (מלשון כמות) של החלבון בדגימה . מכונה יחס חלבון לקראטינין בדגימת שתן. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה