בדיקת קריאטינין 1.25

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/08/2018 | 17:56 | מאת: נתן

שלום להלן התפלגות תוצאות קריאטינין במהלך שנה וחצי אחרונות: ינואר 2017 - 1.24 פברואר 2017 - 1.31 אפריל 2017 - 1.35 יוני 2017 - 1.10 כל הבדיקות הנלוות כגון דופלקס כליות, אולטרסאונד כליות, בדיקות שתן היו תקינות. נתבקשתי לחזור לבדיקה בעוד שנה והיום קיבלתי קריאטינין 1.25. לפי נוסחת GFR זה 83. האם יש מקום לדאגה? תודה רבה

תנודתיות של קראטינין 0.1-0.15 מ"ג/דל הן שכיחות. אין מגמה של עליית קראטינין ויש יציבות ואולי ירידה קלה (אולי כרוך בשינוי צורת בדיקה במעבדה/שינוי דיאטה או הפסקת פעילות בונה שריר כדוגמאות להסבר אולי). יציבות הקראטינין והעדר ממצאים בשתן ובהדמיה מרגיעים. אין מקום לדאגה. מעקב קופתי אצל רופא המשפחה מומלץ.

16/08/2018 | 11:27 | מאת: נתן

תודה רבה על תשובתך. שאלה נוספת הינה לחץ דם. כשנתיים אני מטופל ב רמיפריל במינון הכי נמוך ולחץ דם מאוזן. לאחרונה הרופא החליפה לי את התרופה ל אוסקאאר 50 מ"ג כדי לראות שהשיעול שהיה לי נגרם או לא מרמיפריל. לאחר שקראתי את אלון של אוסקאאר, ראיתי תחת תופעות ליווי שכיכות את השורה הזו: • שינויים בתפקוד הכליה, כולל אי-ספיקת כליות. מה את ממליצה? להפסיק מייד ולחזור לרמיפריל? תודה

מנהלי פורום נפרולוגיה