השתלת כליה ועליית קריטנין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/05/2018 | 22:56 | מאת: רותם

שלום, אמא שלי אישה בת 47 בע״ה אוטוטו, חולה במחלה המתאפיינת בכליות פוליציסטיות. (גנטית) לפני כ4 שנים עברה השתלת כליה מתורם חי וב״ה הכל תקין. לפני כשנתיים וחצי עברה מפרצת מוחית - ותודה לאל אנחנו אחרי. בשבוע האחרון לאחר בדיקה שיגרתית תקופתית נצפתה עלייה בקריאטנין. בדרך כלל הערכים היו בין 1.1-1.2. בשבוע האחרון עלה ל1.4, לאחר שבוע 1.5- ואז הנפרולוג החליט לתת סטרואידים תוך ורידיים במשך שלושה ימים. הערכים ירדו ל1.39 ואז עלו ל1.47. לאחר הימים האחרונים העלו קצת את הסטרואידים ונוגדי הדחייה. האם יש סיבה לחשוש? האם זה מסמן על דחיית הכלייה? ואם כן, האם ניתן למנוע זאת על ידי תרופות? אני מאוד דואגת וחוששת. תודה רבה, רותם

נראה כי הנפרולוג המטפל באימך סבר כי מדובר בדחייה לפי הטיפול שקיבלה. המצב בהחלט יכול להתייצב/להשתפר. אם תמשיך להידרדר, ישקול הנפרולוג המטפל המשך ברור שאולי גם יכלול ביופסיית כליה

מנהלי פורום נפרולוגיה