משהו נוסףיייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/05/2018 | 11:44 | מאת: ליאת

הקראטינין הגבוהה עקב עודף סידן שנמשך מעל שנה. כרגע הסידן חודשיים בבנורמה. והקראטנין לא ירד מ 2.4. הרופאה אומרת בגלל שזה עלה הרבה פעמים מעבר ל 4 הרופאה אומרת שיש כבר צלקת, האם ניתן לעשות משהו כדי לשפר את זה ? לא נתנה לי כלום מלבד. מעקב.

כשיש נזק כרוני משמעות הדבר שהוא לא הפיך. אין טיפול ספציפי לנזק כרוני. ניתן רק לנסות להאט את קצב ההתדרדרות במניעת אירועים חוזרים של אי סיפקת כליות חריפה ככל שניתן (מתוך ידיעה שכל אירוע חריף עלול לגרום לפגיעה כלייתית כרונית), וכן טיפול בגורמי סיכון שידועים כמאיצים התקדמות של אי ספיקת כליות כרונית (עישון, סוכרת, יתר לחץ דם וכו)

מנהלי פורום נפרולוגיה