שתי תרופות ומחלת כילייה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/04/2018 | 18:31 | מאת: דני

שלום ד״ר, יש לי שאלה בקשר לטיפול שלי: אני בן 67, מטופל באינסולין ארוך טווח - 24 יחידות ליממה, אינסולין - קצר טווח -12 יחידות לפני ארוחה גדולה, מטופל גם בלחץ דם, כולסטרול ושומנים. (מצורף קובץ תוצאות בדיקות דם ושתן לאורך זמן). לאחרונה הייתה לי בדיקת תפקודי כיליות לא תקינה 1.31, ואחרי שבוע בדיקה חוזרת 1.24,בכדי לראות אם זו לא טעות. למרות שאני די מאוזן מבחינת הסוכר, הרופא לא מבין למה חלה הרעה בתפקודי כילייה. יש לי חשש שהדבר נובע מכך שאני לוקח כדור נגד כולסטרול וגם נגד שומנים (שידוע שלא ממומלץ למי שיש בעייה בכליות). שאלתי היא: עד כמה הפגיעה בכיליות *חמורה*? ומה את *ממליצה* בקשר לתרופות כולסטרול ושומנים, להפסיק? להמשיך? לשנות? והכי חשוב בקשר *לכליות*? אני מודה לך מאוד!!! התרופות שאני לוקח הם: BEZAFIBRATE S.R. 400MG TAB, TADAM TAB 5MG 28, CANDOR 8MG (28) TAB, CARDILOC 1.25MG (30) TAB, ROSUVASTATIN TEVA 10MG TA, GLUCOMIN TAB, INS NOVORAPID FLEX PEN 5X3ML, INS TREGLUDEC 100U/1ML 5X3ML,

לצערי אין באפשרותי לראות קבצים מצורפים. להבנתי ערכי הקראטינין היו תקינים עד לאחרונה. חשוב לדעת האם בבסיס קראטינין הוא 0.8 או שהוא 1.1. קצב ודרגת ההחמרה חשובים. חשוב לדעת האם התפתחה/הוחמרה פרוטאינוריה , ויתר לחץ דם? ומה עם תוצאות משקע שתן? . הסיבות לאי ספיקת כליות חריפה יכולות להיות מגוונות ושונות. גם בזפיבראט וגם CANDOR הן תרופות שיכולות להעלות קראטינין כשנוטלים אותן אך אם אתה מטופל זמן רב, ולא היתה מחלה לאחרונה הרי שהסבר זה פחות סביר. בהערת אגב כשמתפתחת אי ספיקת כליות משלב של בזפיברטים וסטאטינים מעלה את הסיכון לפגיעה שרירית וכלייתית . חשוב לשלול בגילך שהפרוסטטה (שגדלה עם הגיל בכל הגברים) לא גורמת להפרעה בניקוז השתן וכך להחמרת התיפקוד הכלייתי. יש כמובן עוד סיבות רבות ומגוונות. המלצתי היא בשלב זה לשקול להפסיק את הבזפיבראט, לבצע US כליות כולל גם שארית שתן, לבצע איסוף שתן של 24 שעות ל פינוי קראטינין , חלבון, ואלבומין, משקע שתן , לחזור על בדיקות דם כולל גם קראטינין חוזר, CPK. בירור ראשוני זה ובדיקת רופא יכולים לכוון לסיבה ולצורך בהמשך ברור בהצלחה

02/05/2018 | 15:51 | מאת: דני

https://www.dropbox.com/s/klgnkljzmwfxqnp/%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%AA%20%D7%93%D7%9D%20%D7%95%D7%A9%D7%AA%D7%9F.pdf?dl=0 אולי זה עוזר... תודה על התשובה המפורטת.

מנהלי פורום נפרולוגיה