.......Rhabdomyolysis

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/03/2018 | 13:20 | מאת: חיון

שלום למומחיות אני בעל תפקודי כליות תקינים אבל כליה אחת היא מוגדלת ועושה את רוב העבודה לפי המיפוי. ברצוני לעסוק בספורט כמו ריצה קלה וקצת הרמת משקולת קלים מאוד לשימור מסת שריר(בעברי עסקתי בספורט בשנתיים האחרונות פחות בגלל תעסוקה יתרה). האם העובדה שאני בעשור השישי עשוייה לגרום לסטרס לכליה או אף להגיע לרבדומיוליזיס? או שאין קשר לגיל אלא לעצימות האימון? תודה רבה

האחרון הוא הנכון . כושר גופני הוא נבנה, כשיש עצימות מופרזת (יחסית לכושר הגופני) עולה הסכנה לפגיעה .

מנהלי פורום נפרולוגיה