בדיקת שתן לתפקוד כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

04/03/2018 | 14:59 | מאת: יואב

דר' שלום רב בן 52 בריא ללא מחלות רקע לוקח אומפרדקס לריפלוקס ובזהפיברט לליפידים (מאוזן 200-). בדיקות דם הכל תקין קריאטינין 0.99 קבוע בשנים האחרונות אוריאה 37-49 במספר בדיקות. השאלה: האם כדאי לעשות בדיקת שתן לבדוק חלבון בגלל הגיל? שנים רבות לא היה צורך בבדיקת שתן אבל הבנתי שרמה תקינה של קריאטינין לא מבטיחה שהכליות אכן תקינות ושעם הגיל הכליות נחלשות. אשמח לשמוע את דעתך תודה.

נהוג להמליץ על screening זאת אומרת בדיקות סקר למחלת כליה לאוכלוסיות יש להן יותר סיכון למחלות אילו כמו סוכרתיים, מטופלים הסובלים מיתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם, מחלות דלקתיות ונשאי וירוסים שונים. כך שעל פניו לא נראה כי יש מקום לבצע אצלך בדיקת סקר מכוונת. אך בדיקות שתן (לכימות חלבון, ומשקע שתן), כמו גם בדיקות דם שיכללו תפקודי כליה אינם יקרים, פולשניים ואתה בהחלט יכול לבקש אותן מרופא המשפחה. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה