אשמח לחוות דעת על התוצאות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/02/2018 | 18:27 | מאת: עמית

אני בן 26 גובה 174 משקל 66.5 בחמש שנים האחרונות הקריאטנין שלי נע בקביעות בין 1.2 ל-1.3. (שבוע שעבר נבדקתי ויצא 1.27) לכן ביקשתי בדיקות מלאות וחדשות ולהלן התוצאות: איסוף שתן24 שעות: כמות שתן-1770 מ"ל קריאטנין של 24 שעות-1739 מ"ג. CREATININE- U SAMPLE- 98.3 מ"ג. PROTEIN- URINE - 62 מ"ג. PROTEIN- U SAMPLE 3.5 מ"ג בדיקת שתן רגילה: PROTEIN/CREAT RATIO 0.04 MICROALBUMIN-U SAMP מתחת לסף רגישות. MICROALBUMIN/CREAT לא ניתן לחישוב ביוכימיה דם: גלוקוז 84 מ"ג UREA 34 מ"ג קיראטנין 1.21 מ"ג URIC ACID 5.5 PHOSPHORUS 3.6 ALK. PHOSPHATASE 80 1.אמרו לי שיש חישוב קריאטנין קלירנס ?כמה יוצא לי בו?האם זה תקין? 2.מה הבדיקות מעידות על הכליות יש בעיה כלשהיא?מומלץ אולטרסאונד? 3.ושאלה אחרונה בבקשה האם זה שהקריאטנין גבוה זה משהו שאני אמור להילחץ ממנו כלומר יש לי יותר סיכוי לפגיעה בעתיד או שזה הגוף שלי והכול תקין? 4.מישהו אמר לי שהכליות שלי לא במאה אחוז נותנות תפוקה ויש לי סיכוי לאי ספיקה בעתיד זה נכון?

הגדרת אי ספיקת כליות כרונית ( כרונית = קיימת מעל 3 חודשים) מסתמכת על אחד מהקריטריונים הבאים – בעיה מבנית בכליות, נוכחות חלבון או משקע שתן לא תקין , או ירידה בתפקוד הכלייתי. על פי חישוב פינוי קראטינין יש לך 96 מ"ל לדקה (מנורמל ל 1.73 מטר בריבוע). זה נחשב תקין (רק מתחת ל 60 עונה הגדרה של אי ספיקת כליות כרונית עקב פגיעה בתפקוד הכלייתי) . ולמרות זאת בהיותך גבר צעיר הייתי מצפה שפינוי הקראטינין שלך יהיה גבוהה יותר. שאר הבדיקות תקינות . ממליצה לך להמשיך מעקב שנתי אחר לחץ דם, קראטינין, יחס אלבומין לקראטינין, לבקש משקע שתן וUS כליות (חד פעמי כמובן). בהנחה שהקראטינין ישאר יציב לאורך מספר שנים, ו/או פינוי הקראטינין שתבצע בעוד כ4 שנים ישאר אותו הדבר, ושאין חריגה קבועה במשקע שתן, או בעיה מבנית באולטרסאונד כליות הרי שתוכל לדעת שאין לך אי ספיקת כליות כרונית. אם אתה מאד מודאג מומלץ כי תסגל אורח חיים בריא (למשל הפסקת עישון אם אתה מעשן). בהצלחה

26/02/2018 | 18:27 | מאת: עמית

יש לי כמה שאלות שאלות בבקשה. עשיתי אולטרסאונד והכול היה תקין כליות 11 סנטימטר ,לא הודגמו תהליכים או אבנים,לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. 1.האם נכון לעכשיו אני אמור להיות רגוע או מוטרד ? 2.רק עוד ארבע שנים אני אדע?כלומר אני אמור להיות בחשש שאולי פספסו משהו?אני אמור להימנע מחלבון?הייתי ספורטאי הרבה שנים. 3.אשמח אם תעני לי על זה במצב כמו שלי שGFR לא מגיע האם במידה ותהיה פגיעה זה נשאר יציב או שאם יהיה משהו כרוני אני בוודאות אגיע להשתלה או דיאליזה בגיל מבוגר? 4.אני רשאי לעסוק בריתה ושחייה כמה שארצה או שלהפחית?

מנהלי פורום נפרולוגיה