הבן בן47 היגיע במשקל 240 קג כיום 256קג

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/02/2018 | 22:17 | מאת: דוד

שלום לפני 4שבועות הבן אושפז עם דלקת בכליות בשלב זה לאחר תהליך של בדיקות יש חוסר חמור בחלבון ונתרן הבחור הגיע במשקל 240 קג כיום הוא שוקל 256 קג כל גופו נפוח מבצקות ונוזלים שהחלו לצאת מכפות הרגלים הקראטין עלה ל2.7 מחר הוא אמור לעבור אנדוסקופיה עקב חשד לצליאק, לאור המצב אני ואימו מאד מודאגים, האם ניתן להביא לבית החולים רופא מומחה מתעמנו כמו כן נשמח לקבל את עצתכם אודה לתשובה מהירה

ראשית בוודאי שמותר לכם להביא רופא חיצוני אך יש לתאם זאת מול הצוות המטפל ונהלי בית החולים בו הוא מאושפז. יש הרבה חסרים במידע שמסרת לא ברור הרקע הרופאי ומהלך המחלה,בדיקות מעבדה וכ"ו. אומר רק שמצבו של בנך נשמע חמור ושלא ניתן לתת מענה בייעוץ אינטרנטי. אני הייתי ממליצה לך ראשית לשבת ולשוחח עם רופא בכיר במחלקה מהמטפלת ולהבין מהם מה הם חושבים. בעודף נפח כזה משמעותי סביר להניח שיציעו לכם טיפול בדיאליזה לצורך פינוי נוזלים כחלק מטיפול אקוטי. לאחר שמתייצב מצבו ואם אפשרי טכנית (אם אין השמנת יתר חריגה ברקע) סביר להניח שתבוצע ביופסיית כליה. בהצלחה

26/02/2018 | 20:57 | מאת: בהמשך לתשובת דר הילה סוטנדורף

שלום דר הילה סטנדורף תודה לגובתך המהירה ובכן לטענת הרופאים במחלקה עקב עובי השומן על גופו לא ניתן לקחת ביופציה מהכיליה לא ניתן לעשות דיאליזה עקב קושי לזהות את כלי הדם לחיבור למכשיר הדיאלזה,הדמית סיטי מאחר והמיטה מוגבלת ל200 קג וגופו לא עובר בפתח המכשיר כמו כן לא הצליחו לקבל תמונה ברורה באולטראסאוד אקו לב, הבוקר עבר אנדוסקופיה לשלילת ציליאק והיום החלו לדבר על שיחררו הביתה אשמח לשמוע את דעתך תודה דוד

כפי שד"ר סוטנדורף ציינה המקרה מורכב מדי ליעוץ אינטרנטי. בטוחה שנפרולוג מעורב במקרה הסבוך וכדאי להפנות אליו את שאלותיך. אם יש חשד למצב הנקרא תסמונת נפרוטית, מניחה שנשלחו כל בדיקות הדם והשתן האפשריות שעשויות לעזור לאבחנה בעקיפין. לעיתים לוקח זמן עד שהתשובות מתקבלות. הטיפול בינתיים הינו תסמיני לטיפול בעודף הנוזלים הניכר ממנו סובל באמצעות תרופות משתנות. אם התרופות המשתנות לא מספקות ולא יהיה מנוס אלא לעשות דיאליזה, ישנן דרכים שונות להחדרת צנתר לדיאליזה, גם באנשים עם עודף משקל קיצוני. נכון שזה קשה ומסובך יותר. בנוגע ל- CT - איני יודעת מהי האינדיקציה לביצוע הבדיקה אך גם כאן, במידה ואכן יש הכרח רפואי - ניתן לבצע את הבדיקה במכון הוטרינרי בבית דגן. יתכן והרופאים סברו שאינה הכרחית, וזה לגיטימי. בהצלחה בבירור ובטיפול.

מנהלי פורום נפרולוגיה