האם יש לי אי ספיקה אני ממש מבולבל?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/02/2018 | 19:28 | מאת: דוד

אני גבר בן 27 מטר 175 משקל 67 -בדיקת שתן תקינה ללא חלבון וללא אלבומין,הכול יצא תקין. -US כליות ושתן ללא ממצאים. -בדיקות דם הכול בנורמה חוץ מאשר קראטנין 1.27 אני לא נוטל תרופות ולא עושה מאמץ מיוחד. -לחץ דם ודופק תקין. #ממתין לאיסוף שתן ממש אשמח שתעשי לי סדר האם יש לי פגיעה\מחלה בכליה בהנחה שאיסוף השתן יהיה תקין! זה נחשב אי ספיגה דרגה 1(ומה הסיכוי להחמיר) או שהכליות תקינות על פי הממצאים? יכול לקרות מצב כזה?

22/02/2018 | 19:32 | מאת: דוד

שחכתי לציין הקראטנין אצלי גבוה 1.27 בערך מגיל 21 כלומר 6 שנים

מישהו קבע את הגבול שבו בדיקת קראטינין מערך תקין הופך ללא תקין. תמיד בקצה העליון של הנורמה יהיו מטופלים עם תפקוד כלייתי תקין שהקראטינין שלהם בבדיקת דם קצת חורג מהגבול, ולהפך. על מנת לענות על השאלה שלך אתה חייב להמתין לתשובות של איסוף שתן 24 שעות לפינוי קראטינין, חלבון/אלבומין. אם יצא שפינוי הקראטינין שלך תקין, שאין חלבון בשתן, שאין במשקע שתן ממצאים נוספים, שUS כליות לא מדגים אנומליה מבנית הרי שאין לך אי ספיקת כליות מאף דרגה.

מנהלי פורום נפרולוגיה