בעיה בכליה?אני מאוד חושש

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/02/2018 | 15:25 | מאת: נדב

שלום אני גבר זכר בן 26 גובה 1.74 משקל 66.5 (אני ממש אשמח לאיזה הסבר כללי אפילו אם זו לא אבחנה רפואית עי אני בחרדה מאוד גדולה וממש מטפס על הקירות). עד גיל 24 הייתי מתאמן 5 פעמים בשבוע וגם משתמש בוולטרן משחה וכדורי ארקוקסיה כמה פעמים. בשנתיים האחרונות ביצעתי שלוש פעמים בדיקות דם כלליות ושתן. השתן יצא הכול תקין בלי חלבון משקל וכול מה שצריך תקין. בדיקות הדם הכלליות כולל אוראה וגלוקוז יצאו תקין כולל לחץ דם ודופק. -הדבר היחיד שתמיד גבוה הוא הקריאטנינן...פעם אחרי מאמץ היה 1.4 לאחר יום מנוחה קיבלתי 1.18? האם יש לי בעיה בכליה האם אני סובל כבר מבעיה כרונית כלומר שלב 1 ? האם בעוד כמה שנים הכליה שלי תפסיק לתפקד ואצטרך דיאליזה מה בדיוק יש לי ולמה זה לא חוזר לנורמה אני ממש מפחד אשמח לתשובה

קשה לענות לשאלתך ללא פרטים נוספים. פעילות גופנית מאומצת עלולה להעלות קראטינין באופן שאינו משקף את התיפקוד הכלייתי, וקראטינין שנושק לגבול עליון של נורמה יכול לשקף גם מסת שריר גדולה (ולא ירידה בתיפקוד הכלייתי). מומלץ שתבצע איסוף שתן 24 שעות לפינוי קראטינין שילמד האם פינוי הקראטינין שלך ההוא ירוד או לא . באותו איסוף מומלץ כבר לשלוח באותו איסוף גם חלבון ו/או אלבומין. עליך לדעת כי שימוש ב ארקוקסיה או כדורים אחרים ממשפחת ה NSAIDS עלול להחמיר או לגרום לאי ספיקת כליות ומומלץ לך (לפחות עד השלמת הברור הראשוני להימנע מהם)

מנהלי פורום נפרולוגיה