שאלה על תרומת כליה-לחץ דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/02/2018 | 23:05 | מאת: בני

שלום, אני נמצא באמצע תהליך לתרומת כליה אלטרואיסטית. אני בריא לגמרי ונמצא לפני יום בדיקות מקיף בבית חולים.את הבדיקות הראשוניות עשיתי ובהצלחה (בדיקות דם, מדידות לחץ דם, איסוף שתן, אולטרא סאונד כליות ודרכי שתן). ישנו נתון שמצריך בירור: 2 ההורים שלי לוקחים כדור יומי לאיזון לחץ הדם. הם באיזור גילאי 55-60. מכיוון שיש סיכוי שזה גנטי אמרו לי בבית החולים שאם יהיו לי בעיות לחץ דם בעתיד ואהיה עם כליה אחת אז יכול להיות שאצטרך לקחת את הכדור ללחץ דם יותר מוקדם מאשר אם אהיה עם 2 כליות. כמו כן אם לא אשמור על עצמי-תזונה נכונה, פעילות גופנית וכו' ואהיה עם כליה אחת אפשר להגיע לאי ספיקת כליות. המטרה כמובן שאשמור על עצמי כמו שצריך. הסבירו לי שאם קיבלתי את זה בגנטיקה זה לא משנה העובדה אם תהיה לי כליה אחת או 2- אם זה גנטי זה יגיע אלי בכל מקרה. לאור כל מה שרשמתי, רציתי לשאול האם מעבר לנטילת כדור ללחץ דם בשלב מוקדם יותר במהלך החיים, האם יש עוד משמעויות והשלכות שיכולות לקרות עם כליה אחת שעם 2 כליות זה לא היה קורה? אציין שבית החולים לא פסל אותי לתרומה מכיוון שזה משהו שאי אפשר לצפות אותו. הם אומרים שהם לא יכולים לחזות מה יהיה עוד 20 שנה. אולי זה לא יעבור אלי בגנטיקה. הם נותנים לי להחליט ולקחת את הסיכון. אני בן 33. דרך אגב, לחץ הדם שלי מצוין כרגע.. תודה רבה!

אכן לא ניתן לדעת האם תפתח או לא יתר לחץ דם, אולם לאחר תרומת כליה הסיכון לכך עולה. מעבר לסיכון לפתח יתר לחץ דם, לתורמי הכליה יש סיכון מוגבר במעט לפתח אי ספיקת כליות במהלך החיים. כמובן שישנם מצבים שלא ניתן לצפות אותם שעשויים לגרום לאי ספיקת כליות חריפה, שעשויים להיות מוחמרים כאשר יש רק כליה אחת ולא 2. כעקרון לא נשמע שיש לך מניעה רפואית מלתרום אולם עליך להיות שלם עם ההחלטה. זה חשוב לא פחות מהפן הרפואי.

מנהלי פורום נפרולוגיה