רנין דיירקט נמוך מידי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/01/2018 | 22:18 | מאת: רוני שנהב

בעקבות חלבון בשתן ולחץ דם גבוה ערכה לי הרופאה בירור מקיף. כל התוצאות יצאו תקינות (כולל אלדוסטרון, קורטיזול וכו) רק הרנין דיירקט יצא נמוך 3.04 כשהחלק התחתון של הטווח הוא 4.4. מה זה יכול להיות? האם צריך לבדוק עוד משהו?

הרנין הינו אנזים המופרש בכליה ומהווה חלק ממערכת הרנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון שבין תפקידיה איזון משק הנוזלים והמלחים בגוף ואיזון לחצי הדם. כששולחים בדיקת רנין במסגרת בירור סיבות משניות ליתר לחץ דם, המטרה העיקרית הינה לחפש מצבים של הפרשת אלדוסטרון עודפת בנוכחות רנין מדוכא (נמוך), מצב הנקרא היפראלדוסטרוניזם ראשוני, בו יש הפרשה אוטונומית של אלדוסטרון ללא תלות ברמת הרנין. מצבים נוספים היכולים לרמז על סיבות אפשריות ליתר לחץ דם הינם מצבים בהם יש הפרשה עודפת של רנין המופיעים במחלות מסוימות. רמה נמוכה של רנין יכולה לנבוע, למשל, ממצבים בהם יש עודף נוזלים בגוף, אז הכליה גורמת להפחתת הפרשת הרנין. יש המסווגים יתר לחץ דם לפי רמת רנין נמוכה או גבוהה ובהתאם גם מכוונים את הטיפול, אך זה לא נמצא בשימוש יומיומי. חשוב לציין שרמות הרנין משתנות בהתאם ללקיחה ולכן אין הרבה משמעות לבדיקה אחת שהינה נמוכה מעט מהנורמה. במקרה שלך איני חושבת שיש משמעות לרנין הנמוך ויש להמשיך ולחפש סיבות להפרשת חלבון בשתן.

מנהלי פורום נפרולוגיה