תחליף לדיזותיאזיד (Disothiazide)

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/12/2017 | 00:33 | מאת: רן

שלום, עקב הופעה של פרוטאינוריה אני מטופל בטריטאייס 5 מ"ג. לאחר תקופה מסויימת הוסף לי חצי כדור דיזותיאזיד (12.5 מ"ג) על מנת לשפר את יעילות הטריטאייס, ואכן הודגם שיפור חיובי. הדיזותיאזיד, למרות השפעתו החיובית בבדיקות, גורם לי למספר תופעות לוואי (בעיקר בעיות בתפקוד המיני, ומעט עייפות) - ולפי מה שקראתי אלה תופעות לוואי מוכרות של הכדור. הפסקה בלקיחת הכדור הביאה להיעלמות התופעות כך שאני בטוח שזה הגורם. רציתי לדעת האם יש תחליפים אחרים לדיזותיאזיד, מהם, והאם הם יעילים באותה המידה? כמו כן, מהם השיקולים בהחלפת תרופה שמשפיעה באופן חיובי אך בעלת תופעות לוואי? (אני מבין שזו שאלה מאוד ספציפית ונבחנת בכל מקרה לגופו, אך חשבתי לשאול בכל מקרה במידה ויש לך תובנות כלליות בנושא) תודה רבה!

לכל תרופה יש תופעות לוואי, גם לאקמול. איננו יודעים מי יפתח את תופעות הלוואי ולכן לרוב מתחילים במינונים נמוכים תוך בחינת השפעות הטיפול. יש לשקול עלות מול תועלת בהתחלת כל תרופה וזה הקו העיקרי שמנחה אותנו. הקפדה על תזונה דלת נתרן (בקפדנות! ולא רק להמנע מהוספת מלח לאוכל אלא המנעות ממוצרים מעובדים, משומרים וכו') יכולה לעזור ולשפר את יעילות הטריטייס, ולכן ממליצה בשלב ראשון להתמקד בכך.

מנהלי פורום נפרולוגיה