נגישות
נגישות

"ארטריל גו" לושתל כליה .

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

07/12/2017 | 14:27 | מאת: אבינועם

שלום אני מושתל כליה יציב מעל 10 שנים , מאובחן כסובל משחיקת סחוס בברכיים בדרגה בינונית אורטופד המליץ לי על תרופה זו ( "ארטריל גו" ) שמאוד פופולרית בתקופה האחרונה . הבנתי שהיא מכילה גם הרבה נתרן ורציתי לדעת האם היא מתאימה גם למושתל כליה יציבים ׁ (אצלי קראטנין סביב 1 ואוריאה סביבות ה 35 די קבוע ) בתודה אבינועם

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה נמכרת ללא מרשם רופא, ובמדינות רבות נחשבת כ"תוסף תזונה". המידע עליה הוא דל. החלק הפעיל בה (גלוקוזמין) עובר פירוק (מטאבוליזם) בכבד ולכן עלולה להיות השפעה על רמות תרופות נוגדות דחייה. בספרות הרפואית יש דיווחי מקרים מועטים בהם יוחסה פגיעה כליתית לשימוש בתרופה. כמות הנתרן בכל שקית עלולה לתרום להתפתחות/החמרת יתר לחץ דם. מכל הסיבות הללו הייתי ממליצה משנה זהירות. אם אתה מחליט בכל זאת ליטול את התרופה יש לבצע מעקב הדוק יותר אחר רמות תרופות בשבועות הראשונים, כמו גם אחר תפקודי הכליה ולחצי הדם. כמובן שמומלץ להיוועץ גם בנפרולוג המטפל. בהצלחה

09/12/2017 | 22:39 | מאת: אבינועם

תודה על התשובה , ושאלה נוספת , האם יש מידע לגבי כוון ההשפעה של "ארטריל גו" על רמות ה FK , מעלה ? אותם או מוריד אותם ? תודה

אין על כך מידע. תעקוב אחר רמות ה FK בבדיקות הדם כדי לענות על שאלה זו.

מנהלי פורום נפרולוגיה