כיליה ומחלות חורף.......................

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/12/2017 | 14:04 | מאת: אריק

שלום לרופאות אני בן 56 עם כיליה ימנית מפצה מתפקדת 84% ושמאלית קטנה 16% תפקודי כיליה שמורים ותקינים בנוגע למחלות חורף שפעת או הצטננות, איך מגינים על הכיליה מבחינת תרופות , שתייה וכוי האם חצי רוקסט לכאבים וחום כל 6 שעות לא מזיק לכיליה? בברכה תודה

עיקר החשיבות היא להמנע ממצבים של התייבשות, כלומר גם בזמן חום להקפיד על שתיה מספקת. להמנע מתרופות המזיקות לכליה כמו נורופן, אדביל, נקסין, וולטרן ותרופות נוספות ממשפחת ה- NSAID. ניתן לקחת רוקסט.

מנהלי פורום נפרולוגיה