טיפות דם אחדות בתחילת השתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/11/2017 | 06:30 | מאת: בן

אני בן 59 בזמן ההשתנה 3 או 4 טיפות של דם ורוד יורדות בתחילת השתן צבע כלל השתן לבן צהוב יותר נטיה ללבן. מה היא הסיבה לתופעה של טיפות הדם ואיך אפשר לטפל ולמנוע זאת בעתיד

להבנתי מדובר בהמטוריה (דם בשתן) מקרוסקופית (ניראית לעין) שאינה מלווה בכאב, ומתבהרת עם מתן השתן. בשלב ראשון יש לשלול בעיה אורולוגית הגורמת לכך (פין/פרוסטטה...). לפיכך US כליות ודרכי שתן, ןבדיקת אורולוג כולל גם פרוסטטה. מומלץ גם לבצע בדיקת שתן לכללית, שתן למיקרוסקופ (משקע שתן) ויחס חלבון לקראטינין בדגימת השתן ובדיקת PSA בדם. לפי התוצאות טיפול ו.או העמקת/הרחבת הברור. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה