מי הגורם שיכול לעזור?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/11/2017 | 18:02 | מאת: הגר

סכרת מאוזנת עם גלוקומין מזה 12 שנה בבדיקת איסוף שתן 24 שעות: URIC ACID- URINE 24h - 818 CALCIUM- URINE 24h 520 בבדיקות דם: HEMOGLOBIN A1C % -6 VITAMIN D (25-OH)- 41.7 לא מצליחה לרדת במשקל, סובלת מכאב עז באצבעות הרגליים, בעיקר לאורך כף הרגל מהאגודלים, כאב חזק במפרק הירך ומספר מפרקים באצבעות הידיים. זיהומים חוזרים בדרכי השתן וכאב במותניים חזק בעבר היו אבנים שרוסקו. כיום התחושה היא שהשתן פשוט סמיך . האם יש קשר? מטופלת בדיזותיאזיד, על מנת למנוע הצטברות סידן בשתן רק נראה שלא עוזר,. מי אמור להסתכל על כל התמונה יחד ולנסות להושיע?

זיהומים חוזרים בדרכי השתן יכולים להיות על רקע אבנים. לא תמיד אבנים תסמיניות. לפי איסוף השתן, את עדיין בסיכון להווצרות אבנים (רמת סידן וחומצה אורית גבוהות באיסוף אם כי לא ציינת משקל גוף). לכן, אם יש זיהומים חוזרים, כדאי לבצע הדמייה בשאלת חזרה של אבנים וצורך בהתערבות. במידה ויש אבנים, הגורם המטפל הינו אורולוג. אם לא ימצאו אבנים לטיפול, ממליצה על הערכת נפרולוג בשאלה של טיפול תזונתי / הוספת טיפול תרופתי (למשל תרופות להפחתת רמת חומצה אורית). בינתיים חשוב להקפיד על שתיה מרובה - 2.5 ליטר ליום. בנוגע לכאבים שאת מתארת בפרקים - שילוב של אבנים בדרכי שתן עם נתונים אלו וכאבי פרקים מחשידים ל- GOUT אולם המיקום שאת מציינת לא אופייני. כמובן שיתכנו סיבות אחרות. יש לבדוק האם מדובר בדלקת ממש או כאבים ובהתאם להעריך האם יש מקום להערכת ראומטולוג. ממליצה לפנות לרופא המשפחה שהינו מיומן בהערכה כוללנית של התסמינים לצורך החלטה על המשך בירור.

מנהלי פורום נפרולוגיה