שאלה בנושא תזונה לסובלים מאי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

02/10/2017 | 15:47 | מאת: איילת

האם תזונה טבעונית נטו משפרת את מדדי הקריאטנין בכליות? יש לציין שאני סובלת מאי ספיקת כליות, רמת הקריאטנין 2.6 והמליצו לי לעבור לתזונה טבעונית

שאלה מצוינת. אין מחקרים שבדקו זאת בצורה מסודרת אבל מניסיון אישי עם מספר מטופלים התרשמתי שתזונה טבעונית יכולה לשפר מספר פרמטרים כגון רמת אוראה, רמת זרחן, חמצת מטבולית. עם זאת, יתכנו גם סכנות בתזונה טבעונית - למשל עליה ברמת האשלגן (שכן כוללת פירות וירקות מרובים). אני חוזרת ומדגישה שזה רושם אישי בלבד, אך לדעתי כדאי לנסות. בכל מקרה, אם תבחרי בדרך זו, יש לעשות זאת בפיקוח דיאטן ונפרולוג על מנת לוודא שאת עומדת בדרישות החלבון, הקלוריות והגבלות האשלגן הדרושות.

מנהלי פורום נפרולוגיה