נגישות
נגישות

חרדה אחרי השתלה בת 30

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/06/2017 | 21:31 | מאת: גל ארן

מושתלת מוצלחת 30 שנה. פתאום עלה לו קצת לד 140 על 100 ,לא כל הזמן, אעשה הולטר 24ש ןגם תפקודים ביום א. איך עוצרים את החרדןת כשהכל ככ בסדר לאורך 30 שנה. זה כמעט לא ניתן לחיות כך.האם לד שעלה פתיר?מקבלת 50 נןרמיטן. רוב תודות.

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית – את עברת את הסטטיסטיקות, ומשך שרידות השתל אצלך הוא מעבר למדווח בספרות אפילו לאחר השתלה מהחי. שנית – נשמע כי את מאד לחוצה והדבר יכול להשפיע על תוצאות המדידה. אין להסתמך על מדידה אחת או שתיים על מנת לקבוע שיש יתר לחץ דם. מומלץ מעקב לחץ דם ביתי לפחות שבוע ימים בוקר וערב תוך הקפדה על טכניקת מדידה נכונה (5 דקות מנוחה, לא לדבר- לזוז תוך כדי, יד בגובה הלב, רגלי מונחות על הרצפה לא משוכלות., להתעלם מהראשונה ולרשום את המדידה השניה והשלישית) לצורך אבחנה. הולטר לחץ דם נחשב לבדיקה הטובה ביותר (ואת ממילא מתוכננת לבצעה).חשוב לראות כי לא חלה החמרה בתפקוד הכלייתי (ולכן בנוסף לתפקודי כליה ממליצה שתבצעי בדיקת שתן למיקרוסקופ, ויחס חלבון לקראטינין בדגימת השתן) וכי רמות הטקרולימוס/ציקלוספורין לא עלו לאחרונה (תרופה חדשה? שינוי דיאטה..). לפי הממצאים יציע לך הנפרולוג המטפל שמכיר אותך טיפול מכוון. ועד השלמת הברור לנשום עמוק ולא לקפוץ לתרחישי אימה.

09/06/2017 | 17:33 | מאת: גל ארן

תודה.

מנהלי פורום נפרולוגיה