ארקוקסיה עד כמה מזיק?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/03/2017 | 09:17 | מאת: אלי

שלום לאחר שלקחתי ארקוקסיה 90 מג עשרה ימים ועשיתי הפסקה של עשרה ימים הומלץ לי על ידי אורתופד לקחת שוב. עוד שבוע יש לי תור ל MRI. שאלותי: 1. האם אין סיכון לקחת שוב ארקוקסיה? הוא רשם שבוע עד עשרה ימים 90 מג 2. האם ניתן לקחת ארקוקסיה יחד עם החומר ניגוד של ה MRI? כמה זמן הפסקה צריך?

הטיפול בנוגדי כאב מסוג NSAID - תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידליות, וארקוקסיה ביניהן, אכן מעלה סיכון לפגיעה כלייתית. הפגיעה יכולה להיות באופן אקוטי (חריף) במנגנון של השפעה על זרימת הדם לכליה ובכך הפחתת הסינון הכלייתי, או באופן כרוני לאחר שימוש ממושך, אז גורמת למספר תגובות כלייתיות. הסיכון לפתח פגיעה עולה כאשר יש מחלה כלייתית ברקע וכאשר ישנן מחלות רקע נוספות ושימוש בתרופות נוספות. לא ציינת מה גילך ומחלות הרקע. כעקרון אם אתה צעיר ובריא, הסיכון בפגיעה כלייתית גם לאחר 20 ימי טיפול הינו קטן. יש להקפיד על שתיה מספקת בעת הטיפול ולהמנע ממצבים היכולים לגרום להתייבשות. לגבי ה- MRI - כעקרון החומר המשמש ב- MRI (גדולינום) לא אמור לגרום לפגיעה כלייתית אם כי ישנם דיווחי מקרה על פגיעות חריפות. מדובר בדיווחים בודדים למרות שימוש רב בחומר זה. מסיבה זו גם אין המלצות לגבי המנעות משילוב תרופות נוספות עם קבלת חומר הניגוד. למען הסר ספק ממליצה שלא ליטול ארקוקסיה יום לפני הבדיקה וביום הבדיקה. ניתן לבצע בדיקת דם לתפקודי כליות יומיים לאחר ביצוע הבדיקה על מנת להפר את חששותיך לגבי הפגיעה הכלייתית ואז לחזור לטיפול בארקוקסיה.

מנהלי פורום נפרולוגיה