בעל במשבר אחרי הפלות..

דיון מתוך פורום  התמודדות עם משבר

01/10/2012 | 02:10 | מאת: ענבר

יעל שלום, בשנה האחרונה עברתי שתי הפלות (שתיהן בתחילת חודש שלישי לאחר שהפסיק הדופק). בשנה זו בעלי האוהב והאהוב השתנה, הוא נעשה אגרסיבי (מילולית),מרים את הטונים,לא צפוי, ילדותי ומשדר חוסר שביעות רצון באופן קבוע. המצב המתמשך הזה הביא גם אותי בחודשים האחרונים לדכדוך קבוע, מן עצב שלא מרפה, חשבתי שהזוגיות שלנו (מעל 14 שנה ביחד) חזקה יותר מזה, כמו כן, אני מרגישה שאני הולכת על ביצים כל הזמן והבית שהיה לי המקום הבטוח והנעים הפך להיות שדה קרב. זה המקום לציין שיש לנו ילד בן 3.5 מקסים ורגיש (שסובל גם הוא מהתנהגותו של בעלי שהפך להיות "קצר", תוקפני, מלגלג וחסר סבלנות),יש לשנינו עבודות מעניינות,מכניסות ומספקות, החיים סה"כ טובים ולא קשים במיוחד. אני באמת מרגישה בת מזל למרות ההפלות. לאחרונה אבחנו כנראה את הבעיה שגורמת לי להפלות ואני אמורה בהמשך החודש להתחיל לקבל טיפול. רק לאחרונה הודה בפני לראשונה שייתכן שזה קשור בהפלות, שזה כואב לו ומעציב אותו מאוד ולא מרפה. אני לא יודעת אם קשה לו והוא מוציא את זה עליי או שהוא באמת כועס עליי באופן לא רציונלי. לאחר החגים נתחיל בייעוץ זוגי אבל אני חוששת שזה לא יפתור את הבעיה מאחר והידרדרות היחסים שלנו היא הסימפטום ולא הבעיה, שהיא הדבר הרגשי הזה שעובר עליו ולא נראה לי שמטפל זוגי מוסמך לטפל בבעיה כזו אבל בעלי לא מוכן "שאשלח אותו לתיקון" בטיפול יחידני ומתעקש על טיפול זוגי. מה דעתך בעניין? האם טיפול זוגי יכול לפתור את מקור הבעיה? האם להתעקש על טיפול אישי שלו? האם יש חומר כתוב הקשור לדכאון או עצב של בן הזוג לאחר הפלה (לא הצלחתי למצוא)? מה אני יכולה לעשות בינתיים כדי קצת יותר מלצוף?.. תודה רבה, ענבר

09/10/2012 | 17:48 | מאת: יעל וינבך

ענבר יקרה, אני מקווה שבזמן שלקח לי לענות לך כבר התחלתם את הטיפול הזוגי וכבר יש לך תשובות לחלק מהשאלות. ובכל זאת אענה לך. ראשית, אני חושבת שמה שאתם עוברים הוא מאוד קשה. אני לא צריכה לספר לך שכל הפלה היא אובדן. אובדנים באופן טבעי מביאים עמם תגובות אבל. בזמן אבל אנשים מרגישים אין ספור דברים. הכחשה , זעם, דיכאון ודומיהם הינם חלק בלתי נפרד מהתמודדות עם אבל. כך גם השלמה וקבלה. זה קורה לכולם. לא רק לבעלך, ולא רק לך. זה נורמלי. כך בנויה נפש האדם. אני חושבת שבטיפול זוגי אפשר להתמודד יחד עם הדבר הזה שקורה לכם. אם המטפל יחשוב שמי מכם צריך תגבור כל שהוא אי בטוחה שהוא ידע להסביר למה ויפנה לאיש המקצוע המתאים. ובעיקר ישחרר אותך מתפקיד המטפלת במשפחה. דווקא המידע הנוסף שנתת, מלמד על כך שאתם אנשים עם כוחות ותוכלו להתגבר על המשבר. בהצלחה! עדכני מה קורה איתכם. יעל

מנהל פורום התמודדות עם משבר