טיפול

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

31/08/2014 | 11:48 | מאת: גלי

שלום ד"ר, בת 51 (כריתת רחם לפני כ-3 שנים, ללא כריתת שחלות) תלונות: חשה חוסר שמחת חיים, חוסר חשק מיני, חוסר חיוניות, ריכוז ירוד. ניסיתי ציפרלקס ללא הועיל. כעת מס' חודשים נוטלת וולבוטרן (יש שיפור אך אינו מספק אותי) הורמונים אסורים עלי (APLA, בעיות קרישה) האם תוכל להמליץ על אפשרויות נוספות? אציין כי אני מעדיפה לא לקחת תרופה ממכרת. הבנתי שוולבוטרן אינה ממכרת. תודה רבה!

גלי שלום ותודה על שאלתך. ציפרלקס עשוי אפילו להפחית חשק מיני וחיוניות. מסכים שהמקרה לא שגרתי, לא ציינת גלי חום כתופעה ולכן נראה שתוספי סויה למיניהם לא יעזרו. את זקוקה ליעוץ פרטני עם כל נתונייך הרפואיים ובפרט נתוני הקרישה. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי