אקטיבל למחזור לא סדיר בגיל 42

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

18/01/2006 | 22:15 | מאת: רותי

אני בת 42. לפני שנתיים החלו אי סדירויות במחזור החודשי. בבדיקה התגלתה ציסטה בשחלה ועברתי כריתת ציסטה לפני 9 חודשים. לאחר הניתוח היה מחזור סדיר כמה חודשים ולאחרונה שוב יש אי סדירות. (3 חודשים ללא ווסת ותופעות כמו כאבי גב תחתון ורגליים, בחילות וכאבי ראש. בביקור אצל גניקולוג בדיקת האולטראסאונד נראית תקינה. הרופא המליץ על בדיקות הורמונליות ובמקביל לקחת אקטיבל במשך חודשיים. מה מטרת לקיחת ההורמונים? מה הסיכונים והאם הם קיימים אם לוקחים את ההורמון לטווח קצר? האם חשוב לבצע את הבדיקות לפני לקיחת ההורמונים? האם יש חלופות טבעיות? האם יש אפשרות שהפעילות ההורמונלית של הגוף תתאזן לאחר הפסקת לקיחת ההורמונים? האם זהו תחילת גיל המעבר או שהסמפטמים יכולים להצביע על בעיה אחרת?

רותי שלום ותודה על שאלתך. אני מניח שמטרת הטיפול הינה לסדר את המחזור אולם קשה לענות ללא בדיקה מסודרת שלך. לכן גם איני יכול לענות לשאלה על חלופות, האם מדובר בגיל מעבר וכדומה. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי