התחלת טיפול באויסטה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

01/05/2005 | 12:34 | מאת: מיכל מרגליות

שלום לכם. אני בת 57 וטופלתי עד כה במדבקה של אוורל לסימני גיל המעבר. אני רוצה לעבור לשימוש באוויסטה והרופאה אף אישרה לי זאת. אבקש לדעת מהו ה"מנגנון ".?כיצד פועלת התרופה ?מהו ההבדל בינה לבין המדבקה? האם ידוע על מגבלה של זמן בשימוש בגלולה הזאת ובעיקר- מהם היתרונות לעומת החסרונות? הפסקתי להדביק את המדבקה לפני זמן מה ואינני מרגישה כל שינוי משמעותי לרעה. אני רוצה לציין ,שאני צרכנית לא קטנה של תוספי מזון וביניהם- תוסף הקרוי " herbal female" שהוא תערובת של צמחים המשפרים את איכות החיים בגיל המעבר.האם יכולה להיות איזושהי בעיה עם תוסף מזון זה ביחד עם האויסטה? אודה לכם על תשובה מהירה. מיכל

מיכל שלום ותודה על שאלתך. אויסטה אינה הורמון ולפיכך אינה מיועדת לטיפול בתסמיני גיל מעבר! מעבר לכך, התרופה אף עשויה להחמירם. לאויסטה (ולתרופה האחות טמוקסיפן המיועדת לטיפול בסרטן שד) מנגנון פעולה ייחוןדי. היא עובדת כמו הורמון בעצם וכנראה שגם בכלי הדם ומעלה צפיפות עצם ובכך מונעת שברים אוסטאופורוטיים, לפחות בעמוד השדרה. יתכן מאד- הדבר נחקר כעת- שהיא מועילה גם במניעת מחלות לב. האויסטה פועלת הפוך מהורמונים בשד ומורידה את הסיכון לסרטן שד בכ 60% לשמונה שנות טיפול וכן מונעת סרטן רירית הרחם. תופעות הלוואי נובעות אף הן ממנגנון ייחודי זה. כמו אסטרוגן, התרופה מעלה את קרישת הדם ובמנגנון ההפוך מאסטרוגן מחמירה גלי חום ולכן מומלץ להמתין בין הפסקת האסטרוגן והתחלת האויסטה ע"מ להוכח שאין גלי חום.אינ מכיר את התוסף אותו את מציינת אולם עקרונית ניתן לתת אויסטה עם אסטרוגנים ממקור צמחי (פיטואסטרוגן). רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי