הפסקת לקיחת הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

15/11/2020 | 14:52 | מאת: חגית

שלום רב אני 5 שנים לאחר כריתת רחם . משתמשת במדבקות אוורל 50 פעמיים בשבוע וכעת התחליף הגנרי שלהן. כיום אני בת 60 ושוקלת האם כדאי להפסיק או לפחות להוריד מינון . הכירורג שלי טוען שבאופן כללי יש סכנה לכרשיות יתר אצל מי שנוטלת הורמנים וכדאי שאפסיק. אשמח לדעתך ואם אכן להפסיק איך עושים את זה? כמו כן אני עם השימוטו ושואלת סינטרואיד באופן קבוע

חגית שלום. אין לי מידע על סיבת נטילת הטיפול כמו גם על מצבך הרפואי ולכן איני יכול לענות על שאלה כ"כ ספציפית. עלייך לשאול את הרופא/ה מטפל/ת שלך. ככלל טיפול באסטרוגן דרך העור לא מעלה קרישת יתר- לפחות לא משמעותית. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי