השפעם אביאנה על ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

14/08/2020 | 20:07 | מאת: מירה

היי אני בת 53 והתחלתי לקחת אהיאנה לפני שבועיים. האם לקיחת ההורמונים יכולה להשפיע על עלייה במשקל או נפיחות. או בכלל ההיפך, האם איזון ההורמונלי יכול לאפשר לי ירידה במשקל?

מירה שלום ותודה על שאלתך. טיפול הורמונלי לרוב אינו משפיע על משקל. במיעוט המקרים תיתכן עליה במשקל- הן מאכילת יתר והן מצבירת נוזלים בתיאבון ובחלק מהמקרים יש ירידה במקל. גיל מעבר גורם להשמנה בטנית במקום המנה אגנית האופיינית לגיל פריון. ההשפעה העיקרית של טיפול הורמונלי היא שינוי בפיזור השומן לאגני במקום בטני. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי