רמיפמין וטיפול הורמונלי חילופי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

04/04/2020 | 00:14 | מאת: מורן

שלום רב, אני בת 50 ולוקחת כבר חודשיים רמיפמין, שבה יש קוהוש שחור. הפורמולה עוזרת לי מאוד נגד גלי חום. שאלתי: האם אכן קוהוש שחור גורם לנזק בכבד וסיכון לסרטן שד? 2. מה זה בדיוק טיפול הורמונלי חליפי? האם כולל הורמונים והאם יש סיכון לסרטן? *במשפחתי סיפור כבד מאוד של סרטן שד שחלות ומוטציה גנטית brca (אם, אחות, דודות). בעבר נבדקתי ולא נמצאתי נשאית. תודה רבה מראש.

מורן שלום ותודה על שאלתך. רמיפמין אינו גורם לסרטן שד. בדיווחים על נזק כבדי מקוהוש שחור בודדים ובמינונים גבןהים משמעותית. טיפול הורמונלי מכיל אסטרוגן ופרוגסטרון המיוצרים בגיל פריון בשחלה ומפסיקים להיות מיוצרים בגיל מעבר. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי