שימוש בסימידונה בהמלצת רופאת נשים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

18/08/2019 | 10:22 | מאת: טובה

שלום דר', התחלתי לפני כשבועיים בסימידונה ואני מרגישה שיפור בעיקר בגלי החום. הנני בת 66 (בגיל 49 עברתי כריתת רחם ולקחתי כ -7 שנים הורמונים). השאלה : אם הכדור הוא על בסיס צמחי בלבד: מדוע צריך מרשם רופא? ומדוע מצוין בעלון לצרכן, שצריך להתייעץ עם רופא לאחר שימוש של 6 חודשים.

טובה שלום ותודה על שאלתך. לאחר 6 שבועות ויותר לאחר 3 חודשים תוכלי לראות את שיא השיפור. התרופה היא תרופת מרשם צמחית ובניגוד לתוספי מזון, בקרת הייצור גבוהה יותר כנדרש מתרופה ומינון החומר הפעיל גבוה יותר ולכן נדרש מרשם. בכל מרשם תרופה נדרש מעקב רפואי (לעומת תוסף מזון) לגבי יעילות כמו גם תופעות לוואי וזאת המלצה שגרתית. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי