נגישות
נגישות

Mthfr הומוזיגוטי וטיפול הורמונלי חליפי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

10/07/2019 | 02:17 | מאת: אורית_47

שלום רב, אני בת 47, ממש לקראת מונופאוזה, מחזור אחרון באוקטובר 2018 וגם קודם כבר כשנתיים מחזור לא סדיר ומגיע אחת לכמה חודשים. בעקבות הפלות חוזרות נעשה פרופיל קרישיות והתגלה mthfr הומוזיגוטי. במהלך ההריונות נטלתי חומצה פולית 5 מג ולמען האמת הפסקתי לקחת חומצה פולית מאז 2011 (מאז ההיריון האחרון שלי). בדקתי מספר פעמים רמת הומוציסטאין בדם והיא היתה תקינה. רציתי לשאול האם עליי לקחת בכל זאת חומצה פולית 5 מג לכל החיים? והאם לקראת גיל המעבר אוכל לקבל טיפול הורמונלי חליפי או שאיני יכולה? האם עליי לבצע בדיקות כלשהן לפני כן? חשוב לציין שתסמיני גיל המעבר שאני חווה לפחות בינתיים הם סבירים ונסבלים.

לקריאה נוספת והעמקה

אורית שלום ותודה על שאלתך. ההפרעה שציינת אינה גורמת לקרישת יתר ורידית אך כן לקרישה עורקית דרך עליית הומוציסטאין. אם הומוציסטאין תקין בעקבות נטילת חומצה פולית, רצוי להמשיך בטיפול. ניתן יהיה לפי צורך לתת לך טיפול הורמונלי חילופי. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי