ציסטה בשד וטיפול הורמונלי חלופי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

30/03/2019 | 07:14 | מאת: רונית

שלום ד"ר אני בת 49, בתקופה פרה מנופאוזה, היו דימומים כבדים, ושינה לא טובה, אני מטופלת מזה כשנה ביאז, שוקלת עכשיו לעבור לנובופם בעצת הרופא (חיפשתי גלולה עם מינון נמוך כיון שיש לנו מקרי סרטן השד במשפחה). לאחרונה הופיעה אצלי ציסטה שפירה בגודל של מעל 3 ס"מ. רציתי לשאול אם זה נובע מהטיפול ההורמונלי החלופי, והאם נובופם היא עם המינון הכי נמוך שאפשר להציע לאישה במצבי. תודה רבה !

רונית שלום ותודה על שאלתך. יאז הן גלולות למניעת הריון במיון יחסית נמוך. נובופם הינו טיפול הורמונלי חילופי ומדובר בתכשירים שונים עם התויות שונות. ספק אם יש קיים בין הציסטה בשד לטיפול שלך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי