סוג טיפול הורמונלי חלופי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

19/01/2019 | 20:05 | מאת: רונית

שלום ד"ר, אני בשלב פרימנופאוזה, בת 49 ולוקחת יאז כבר שנה עקב תסמינים שהופיעו, ומרגישה מצוין. השאלה שלי היא כמה זמן נהוג לקחת גלולה כזו, והאם לא כדאי לעבור לגלולה שיש לה אסטרוגן בלבד, כיון ששמעתי שגלולה עם אסטרוגן בלבד עדיפה מבחינת סיכון לסרטן השד. תודה רבה

רונית שלום ותודה על שאלתך. אין רוטינה לתת גלולות בפרימנופאוזה, או כל טיפול אחר ומתאימים לכל אישה את הטיפול הספציפי לה מבחינת סוג ומשך הטיפול. לא מקובל לתת אסטרוגן ללא פרוגסטרון או הגנה רחמית אחרת לאישה שלא עברה כריתת רחם. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי