אוורל קונטי ושומנים גבוהים בדם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/12/2018 | 23:34 | מאת: גוני

שלום רב, אני בת 44, אובחנתי כסובלת ממנפאוזה מוקדמת ומזה כחמש שנים לא מקבלת מחזור. אינני סובלת מתופעות גיל המעבר אך מכיוון שרמות ההורמונים שלי נמוכות, רופא הנשים המליץ לי להתחיל להשתמש במדבקות אוורל קונטי. בשנה האחרונה התחלתי לסבול מרמת טריגליצרידים וכולסטרול גבוהה ולפני כשבוע התחלתי טיפול תרופתי להורדת הכולסטרול (ליטורבה). רופא הנשים ציין בפני שאין שום בעיה להשתמש במדבקות ההרומונים בעודי סובלת מכולסטרול וטריגליצרידים גבוהים, אך להפתעתי בעלון המצורף מצויין במפורש שאין להשתמש בתרופה כאשר ישנה רמה גבוהה של שומנים בדם. מה עלי לעשות? בנוסף ישנה הערה בעלון שהסיכון בשימוש בתכשיר הורמונלי חלופי במקרים בהם תום הווסת הגיע לפני הזמן, הינו שונה. הייתי שמחה לדעת במה שונה הסיכון? תודה מראש.

גוני שלום ותודה על שאלתך. עקרונית, אין מניעה לשימוש מקביל של טיפול הורמונלי וססטינים להפחתת כולסטרול אם כי יש לדון כמובן בכל מקרה לגופו, בהתאם לנתוני המעבדה ויש לקחת בחשבון גם את כלל גורמי הסיכון האישיים. ככלל אנו משתמשים במינון גבוה יותר במקרים של מנופאוזה מוקדמת ולעיתים בתכשירים מעט שונים. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי