האם התחלתי את גיל המעבר ?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

13/09/2018 | 20:55 | מאת: ר.

רקע:בת 50 וחצי. הריון טיבעי אחרון בגיל 42. לפני כ 4 שנים במעקב בגין שחלות פולציסטיות. מזה כשלושה חודשים הזעות ליליות וגלי חום מתפרצים מעת לעת. מקיימת יחסי מין עם בעלי ללא שום אמצעי מניעה כבר 3 שנים. ווסת מתעכבת כבר 3 שבועות. האם האיחור נובע מתחילת גיל המעבר או לעשות בדיקת הורמון HCG?

ר שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת ובררו שאינך שם. הסיכוי להריון בגילך נמוך בכלל ובבעלות שחלות פוליציסטיות בפרט. פני לרופא/ת המטפלת לבדיקה הכוללת אולטרסאונד נרתיקי ומשם תתקדמו. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי