מה עדיף עבורי כדור או מדבקה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/05/2018 | 00:08 | מאת: gsh

קיבלתי וסת אחרונה לפני מספר חודשים, לפי הבדיקות אני במנופאוז ועומדת לקבל טיפול הורמונאלי. מה היתרונות והחסרונות של שמוש במדבקה לעומת כדור? בנוסף ליתרונות\חסרונות הכלליים רוצה גם לציין שעברתי בעבר ניתוח להסרת דליות ברגליים (רק דליות Varicose Veins – ללא פקקת DVT. יכול להיות שהדליות בעקבות לקיחת גלולת "יסמין" משך שנים). האם זה בעייתי מבחינת כדורי הורמונים והאם מדבקה יותר טובה?

gsh שלום ותודה על שאלתך. רק לידיעה, בעיקרון גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וכן שבשנה הראשונה יתכנו עדיין דימומים לא סדירים כך שבעיקרון יש לשקול צורת טיפול הגורמת לוסת, אם בכלל. ככלל אסטרוגן עוטרי אינו עובר דרך הכבד לעומת אסטרוגן פומי הנספג ממע' מהעיכול ישירות לכבד. יש ככל הנראה יתרונות בפרופיל קרישת הדם לטיפול עורי ומנגד, ייתרונות לפומי בהשפעה חיובית על שומני הדם- הכולסטרול ליתר דיוק. בברכה דר' זלוצובר\קיר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי