טיפול הורמולני לאור בדיקות דם שלא יגרום לדימומים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

11/05/2018 | 15:26 | מאת: קרן_חדשה

היה לי מירנה במשך 7.5 שנים בת 49.11 לאחר 5 שנים התחיל להיות וסת מדי כמה חודשים לפני זמן קצר ביצעתי בדיקות הורמונילות עם התוצאות האלה prolactin 83 LH 6.3 FSH 46.3 Estradiol קטן מ100 progsteron 0.9 לאור כך שלא היה לי וסת 10 חודשים והתוצאות הרופאה אמרה שאין יותר צורך במירנה והוציאה אותו. כתוצאה מזה היה דימום. אמרה לקחת אנגליק - לא לקחתי עוד לאחר מספר שבועות דימום וסתי קצר בת יומיים חזרה על בדיקות יצא FSH 38 E2 <100 LH 9.4 PROGESTERON <0.8 הרופא המליץ לשים שוב מירנה ולקחת גם אסטרוגן סובלת מגלי חום והפרעות שינה, כמו כן מדילול עצמות 1. האם לפי התוצאות הנל יש ססיכון להריון, האם עלי ליטול אמצעי מניעה ואם כן מה? 2. האם יש הגיון בהחזרת המירנה ונטילת הורמונים נוספים 3. אני דתיה, לא היה וסת סדיר, אינני מעונינית בטיפול שיגרום דימום חודשי או דימומים כלל - איזה טיפול הורמונלי כדאי ליטול בעצם תודה רבה

גליה שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאינך שם- בדיקות הדם גם הן מאשרות זאת. הסיכוי (I) להרות אפסי. לנושא הטיפול, עלייך לשבת עם הרופא/ה המטפל/ת ולהחליט על טיפול וישנן לא מעט אופציות, בהתחשב ברקע הרפואי שלך וכמובן, נושא הדימומים הבעייתי. בברכה דר' זלוצובר.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי